Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2010 11:22 - На кого да се доверим?
Автор: veskoiv Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3290 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Пазаруването онлайн може да бъде лесно и приятно, но може и да е доста объркващо. Ако сме решили да си купим парфюм през интернет, какво правим обикновено?  Въвеждаме думата "парфюми" в Google и хоп -  "2,050,000 Bulgarian pages for парфюми", като резултатите от първите страници са най-вече на онлайн магазини предлагащи парфюми и козметика.
Разнообразието на предлаганите продукти е голямо и е малко вероятно да не открием това, което търсим. Как обаче да изберем на кого да се доверим?
Как да съкратим процеса на търсене и сравняване на цени?
image
Основните въпроси, които ни интересуват са:  качество на стоките, бързина на доставката, цена на доставката. Ето няколко съвета, които могат да помогнат при избора на място за пазаруване:

Внимавайте с чуждите мнения:
Най-често хората се доверяват на приятелско мнение за даден онлайн магазин или търсят отзиви за него във форумите. Бъдете внимателни обаче със съветите на непознати, тъй като може да те не са искренни. Ако само един потребител във форума хвали дадено място за онлайн пазаруване, това не значи, че то наистина заслужава доверие. Иначе казано - това може да е спам.

 Конкретизирайте търсенето: 
Ако сме наясно точно кой парфюм търсим, най-добрия вариант е да направим търсене в Google не само по думата "парфюми", а "парфюм + марка", дори можем да конкретизираме още по-точно - -"дамски + парфюм + марка". Така ще се покажат директно страниците описващи търсения парфюм и ще можем лесно да сравняваме цени и условия.

Много ниски цени ?!!
Ако търсите оригинални парфюми или козметични продукти, се отнасяйте с особено внимание към стоки с много ниски цени. Един парфюм Nina Ricci, чиято цена често надвишава 100лв. да се предлага за 25лв. - не е ли доста подозрително?

 - Винаги прочитайте условията за доставка. Поръчването онлайн само на един продукт на стойност под 10лв. (например червило, шампоан, молив за очи...), често е неизгодно след заплашане цената на доставката.

Познатия бранд.
 Ако във вашия град има магазин за парфюмерия и козметика, от който пазарувате и сте доволни, проверете дали няма и електронен вариант на магазина. Със сигурност там цените трябва да са по-изгодни и да има атрактивни промоции, а продуктите са същите.

 

  


Тагове:   магазин,   онлайн,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: veskoiv
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 191349
Постинги: 24
Коментари: 69
Гласове: 118
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930